Târgu Jiu: Manifestare cu tricolor gigant dedicată Unirii Basarabiei cu România

tricolor-bunUn drapel lung de 100 de metri, adus din Basarabia, va fi purtat pe braţe în Târgu-Jiu, într-un marş simbolic pe traseul Căii Eroilor. Acţiunea va fi organizată de filiala Gorj a platformei unioniste „Acţiunea 2012”. Evenimentul va marca 97 de ani de la unirea Basarabiei cu România (1918 – 2015).
Acţiunea, care va avea loc vineri, 27 martie, ora 19.18, cu plecare de la Masa Tăcerii până la Coloana fără Sfârşit, are drept obiectiv, susţin organizatorii, atât marcarea datei istorice, cât şi urgentarea realizării unirii celor două state româneşti, în contextul internaţional extrem de favorabil. La Coloana fără Sfârşit, în jurul orei 20.30, va avea loc un recital de muzică patriotică, în prezența folkistului Florin Camen, şi aprinderea celor 97 de lampioane tricolore. „Este un eveniment unic la nivelul județului Gorj, când un tricolor de asemenea dimensiuni este adus de dincolo de Prut să unească prin simţire, cât şi prin «viu grai» al celor ce-l poartă pe braţe, operele marelui nostru sculptor, Constantin Brâncuşi”, a declarat Valentin Chepeneag, președinte „Acţiunea 2012”, filiala Gorj.

Sursa: Școala Gorjeană

Cel mai important eveniment de anul acesta pentru marcarea a 97 de ani de la unirea Basarabiei cu Țara este la Chișinău, duminică, 29 martie, de la ora 14:00. MAREA ADUNARE TRICOLORĂ va aduce împreună mii de oameni cu steaguri tricolore. De oriunde n-ai fi, alătură-te manifestației .
UNIREA FACE PUTEREA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: