Sărbătoarea Unirii – 2012- anunțată de presă

27 martie 1918 unirea basarabiei chisinau 25 martie
Anunțul organizării sărbătorii unirii pe 25 martie 2012, începând cu ora 16.00 la Chișinău a fost recepționat foarte bine de mass-media, multe publicații preluând anunțul.

Peste 500 de voluntari ai Platformei civice Acţiunea 2012 vor sărbători împlinirea a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, duminică, 25 martie, începând cu ora 16.00. Lor li se vor alătura membrii Consiliului Unirii, coaliție unionistă formată recent anunță Timpul.

La data de 27 martie se împlinesc 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Cu această ocazie, sărbătoarea Unirii va fi marcată la Chişinău prin diferite manifestaţii de ordin cultural, conform Moldova.org.

Grupurile de iniţiativă Spirit Românesc şi Faptă nu Vorbă, membre componente ale Platformei Civice Acţiunea 2012, vor organiza duminică, 25 martie, o manifestație cu ocazia zilei de 27 martie, când se împlinesc 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România completează InfoPrut.

După cum relatează TRIBUNA, participanţii la eveniment se vor aduna, duminică la orele 16.00, în faţa Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, după care va demara acţiunea propriu-zisă.

An de an, românii basarabeni sărbătoresc la Chișinău ziua de 27 martie 1918 (ziua Unirii Basarabiei cu România) cu drapele tricolore, cântând și arătându-și dragostea față de Țara-Mamă. Anul acesta, mai mulți ca oricând, trebuie să fim acolo alături de ei, se arata intr-un comunicat al Platformei Civice “Actiunea 2012”, preluat de Romanian Global News.

Mai multe linkuri: Timpul, Jurnal, Moldova.org, Union, Vocea Basarabiei, Infoprut, RGNpress, Business Live, Tribuna, 24h, Point

Un răspuns sa “Sărbătoarea Unirii – 2012- anunțată de presă”

  1. Numai unirea imediata cu ROMANIA,fara [transnsitria bolsevica],va scapa BASARABIA ROMANEASCA de ciuma rosie-ruseasca-bolsevica-trotchista-comsomolista-maldavinista.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: